March 20, 2021

Glad påsk

Ljusare tider..


Gult och lila har alltid varit mina favoritfärger till påsk och i år fastande jag för att prova att färga äggen med blåbär och kaffe. Man skulle kunna säga att äggen med blåbär blev misslyckade då de fick väldigt mycket blåbär på toppen - men jag tänker att det är så de blev. Årets ägg. En form av batikägg skulle man kunna säga. men varför inte. På något vis är det aningen befriande att allting inte alltid blir som man tänk eller vill att det ska se ut. Det gick ju också alldeles utmärkt att vända äggen om och vända batiksidan nedåt , och vips blev de mer enhetliga i färgen. Gruppen av ägg blev homogen, ingen som sticker ut mer än någon annan, kanske ibland just så, och ibland kanske inte precis just så. Det är väl precis så det är med nästan det mesta, någon sticker ut, andra inte - men visst behöver vi alla gruppen för att trivas så där lite extra.


Jag önskar er en fin påsk, med någon nära och kär. Ännu en påsk i mindre format, om än en ljus skön påsk med mycket ägg!


//Jessica

Färga ägg


Hur enkelt som helst.

Du bara kokar äggen först och sen lägger du dem i ett vattenbad med frysta blåbär och ett vattenbad med kaffe och lite kaffesump i. Sedan låter du dessa stå i kylskåpet 1 dag ca, beroende på hur mkt färg du vill att de ska få. Ta sedan upp dem och låt dem torka på en tallrik innan du kan ta på dem, färgen går annars lätt av om du tar för mkt på dem innan de torkat.