August 24, 2020

Möten och berättelser

Waldraud

En helt fantastisk kväll i juni träffar jag Ann som äger och driver webbutiken Waldraud.com. På ängarna utanför Vellinge i Skåne ska vi fota lite nya produkter. Ann är en av de kvinnliga entreprenörer som jag lärt känna och inspireras av. Möten sker ofta genom tillfälligheter och det är just så även våra vägar har korsats för några år sen.

Anns väljer produkter med stor omsorg och tar medvetna beslut när hon köper in produkter till shoppen. Hos Waldraud hittar man hållbara produkter inom mode och design. Produkter med snitt, form och material som ska kunna användas under en lång tid. Precis så som det ska vara.

Vellinge Ängar. Skåne. www.waldraud.com

Susan Bijls Bum Bag Medium.

En färgklick..


För många år sedan, någonstans där i början på 2000 talet var miljö- och hållbara produkter allt annat än färgglada. För att vara naturligt skulle det också alltid se naturligt ut. Idag är det inte riktigt så. Produktutvecklingen har gått framåt och idag kan man göra hållbara produkter på ett helt annat mycket mer spännande sätt. Material får nya användningsområden och återvunna material kan användas till en massa nya spännande produkter. Väskorna vi fotade den här juni kvällen från Susan Bijls är just en sådan miljö- och hållbarhetsvänlig färgklick.

De naturliga färgerna från Vellinge ängars omgivningar och väskornas starka färger i solnedgången blev en fin kombination. Det är väl just det som är det roliga med att skapa denna typ av bilder, man kan förstärka budskapet på så många olika sätt.


Vi fotade tills klockan närmade sig midnatt för sommarljuset försvann liksom aldrig. En av många fantastiska kvällar denna sommar - denna underliga, annorlunda sommar 2020.